Leta i den här bloggen

2011-04-28

Fylld fläskfilé



  • ca 600 g fläskfilé

  • 1 paket bacon

  • 1 påse babyspenat, färsk

  • 50-100 g riven parmesan

  • 1 skiva vitt bröd

  • 1 ägg

  • salt

  • peppar

  • 1 msk olja

  • färsk rosmarin, några kvistar

  • färsk salvia, några kvistar
    Putsa fläskfilén, skär ett längsgående snitt i filén och fläk upp den. Tryck eller banka ut den så att den blir ungefär 1 cm tjock.
    Strimla baconet, repa örterna och ansa spenaten om det behövs. Förväll spenaten lite snabbt i lättsaltat vatten. Låt den rinna av ordentligt. Se till att pressa ut det sista av vätskan.
    Riv ost och bröd. Blanda bacon, spenat, örter, parmesan, bröd och ägg till en smet. Salta och peppra. Bred ut på fläskfilén, rulla ihop och knyt om med hushållssnöre.
    Lägg på grillen till 68 grader innertemp, eller bryn i olja i stekpanna först och sedan ugnen på 175 grader.

1 kommentar:

Almbacken sa...

Satan, vad gott det låter! Inte denna helgen (bortbjudna vilket inte är fy och skam) men nästa ska jag testa några godsaker härifrån.

Kram
Maria