- 2 gula lökar
- 5 små morötter
- 500 g champinjoner
- 2 klyftor vitlök
- olja att steka i
- 800 g nötfärs
- 1 förpackning krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 dl vatten
- 1,5 dl rött vin
- en skvätt madeira
- kanske lite vatten om det behövs
- salt, peppar
- worchestersås, en skvätt
Täcket
- 8 potatisar
- 1 sötpotatis
- 2 små palsternackor
- lite smör
- lite creme fraiche
Under tiden som färsen kokar så skalar man och kokar rotsakerna i buljong. När de är mjuka, kör dem till mos med lite smör och creme fraiche. Salta och peppra.
Lägg färsen i en pajform (lite som ett berg, med en topp i mitten).
Klutta på moset som ett lock över. Det ska täcka ordentligt, så att inte färsen kokar igenom sedan.
Dutta lite med slickepotten så att moset blir lite toppigt och klutta på lite smörklickar. In i ugnen 10 minuter 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar