Leta i den här bloggen

2011-05-23

Karl-hatar-Gretchens totala kolaps

Jodå, en riktig anti-super-hjälte är jag ibland. En så'n med förklädet fladdrande från axlarna som en cape, som kedjeröker och dricker rosévin (fast dom sakerna är mest önsketänkande), svär åt sin man och är helt super-o-principfast mot sina barn. Då passar mat som sköter sig själv på spisen och låter mig vara ifred.


Ta sisådär:


  • 1 kg nötkött, i bitar (ta inget dyrt, det ska ändå kokas sönder och samman).

  • 4 morötter, skalade, skurna i rejäla bitar

  • lökar, ett par stycken, i klyftor

  • vitlöksklyftor, många

  • chilifrukter, ett par stycken.

  • 1 liter vätska, blanda rött och vitt vin och vatten går bra, men mest rött

  • fond, en skvätt

  • kryddor efter årstid (oregano+timjan el kryddnejlika+kanel t.ex)

  • salt och peppar

Slå i vätskan i en stekgryta. Stek lök och morötter, chili och kryddor och släng ner dem i vinet. Stek sedan köttet och gör samma sak med det. På med locket och småkoka i 3-4 timmar. Köttet ska vara helt sönderkokt. Ugnsrostade färskpotatisar till det.

1 kommentar:

Almbacken sa...

Jag gjorde parmesansåsen i helgen - satan var god den var! Vi slickade skålen och åt med sked.....

/Maria