Ta sisådär:
- 1 kg nötkött, i bitar (ta inget dyrt, det ska ändå kokas sönder och samman).
- 4 morötter, skalade, skurna i rejäla bitar
- lökar, ett par stycken, i klyftor
- vitlöksklyftor, många
- chilifrukter, ett par stycken.
- 1 liter vätska, blanda rött och vitt vin och vatten går bra, men mest rött
- fond, en skvätt
- kryddor efter årstid (oregano+timjan el kryddnejlika+kanel t.ex)
- salt och peppar
Slå i vätskan i en stekgryta. Stek lök och morötter, chili och kryddor och släng ner dem i vinet. Stek sedan köttet och gör samma sak med det. På med locket och småkoka i 3-4 timmar. Köttet ska vara helt sönderkokt. Ugnsrostade färskpotatisar till det.
1 kommentar:
Jag gjorde parmesansåsen i helgen - satan var god den var! Vi slickade skålen och åt med sked.....
/Maria
Skicka en kommentar