Leta i den här bloggen

2011-05-25

Villas snacks-knäckebröd

Rätt nyttigt, ändå. Och glutenfritt. dessutom. Bra va?
Kan det verkligen vara gott, undrar du. Jomän, både nyttigt och gott, serru.


  • 2 dl majsmjöl (Risenta)

  • 1 dl solroskärnor (eller 0,5 dl solros och 0,5 dl melonkärnor)

  • 1 dl linfrön, blanda gärna hela och krossade

  • 0,5 dl neutral olja

  • 2 dl kokande vatten

  • salt
Sen bara: ner med alltihopa i en bunke och rör om. Klutta ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper till ovanpå. Kavla/tryck ut till en tunn kaka, hela plåten ska täckas.
Salta och strö på lite kärnor om du vill och kavla in det lite.
Sporra snygga rutor/ pinnar.
Grädda i 150 grader ca 1 timma. Kolla efter 40 minuter om plåten behöver höjas eller sänkas.

Inga kommentarer: