Leta i den här bloggen

2011-05-19

Nils Emils falukorv special

Ibland måste det ju vara vardag, också. Då kan man äta falukorv, till exempel. Förslagsvis det här goda receptet (ur en Nils Emil Ahlin-kokbok, som vi för övrigt fick i bröllopspresent för hyfsat länge sedan). Man tager:
Till 4 portioner

600 g falukorv i små tärningar
2 finhackade gula lökar
4 msk svensk senap
2 msk fransk senap
4 äggulor

Först fräser du löken så att den blir mjuk, men helst inte brun. Ta upp ur pannan. I receptet står det inte så här, men så gör jag i alla fall: Släng i korvtärningarna och stek dem rätt hårt. Blanda äggulor och senap i en skål brevid, peppra lite. Blanda först i löken bland korvtärningarna, slå på äggblandningen och blanda, blanda. Dra av från plattan. Det ska bli krämigt. Stekt potatis kan man äta till, då blir det så där husmanskostigt.

Inga kommentarer: