- 200 g kavring
- 75 g smör
- 1 burk mästarmatjes
- 3 blad gelatin
- 1 rödlök, hackad
- 3 dl gräddfil
- 1 burk kesella
- 1 msk sillspad
- peppar
- hackad gräslök
Lägg gelatinbladen i blöt och häll sedan av spadet från sillen MEN spara spadet för sjutton. Hacka löken och skär sillen i ganska smala bitar. Blanda ihop allt utom gelatin och sillspad och slök. Smält istället gelatinet i sillspadet i en kastrull först. När det smält, kan du blanda först med en liten klutt av smeten, sedan kan du vräka ihop alltihopa. Smeta ut i formen, för sedan ska det stelna. Det tar kanske ett par-tre timmar, men det går bra att göra en dag i förväg. Pynta med gräslök. Man kan ju ta rökt lax istället för sill, om man vill och pynta med rom (ja, från en fisk).
1 kommentar:
Det måste vi ju ha! Som komplement till de kokta äggen!
Skicka en kommentar