Kusin Kristin brukar bjuda på dessa när hon fyller år. Så himla goda att man inte behöver nå´n tårta. ca 42 rutor blir det.
- 4 ägg
- 6 dl socker
- 150 g smör
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 3 dl vetemjöl
kokostoscan:
- 200 g kokosflingor
- 2 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- 1,5 dl grädde
- 75 g smör
Ja, och så gör man så här: Vispa ägg och socker riktigt floffigt. Smält sedan smöret och blanda ner. Blanda kakao, vanilj, salt och mjöl i en egen skål. Sikta ner i smeten och vänd runt. Bred ut i bakplåtspappersklädd långpanna (inte en bamsestor). Å så skjuts in i ugnen. 200 grader mitt i ugnen en kvart. Tro nu inte att du kan gå och slösurfa under tiden som kakan gräddas, för då är det dags för självaste toscan. I med alla ingredienser i en kastrull blanda och sjud. Ut med kakan ur ugnen när den där kvarten har gått, bred över kokostoscan, tillbaks in i ugnen och grädda 10 minuter till. Låt svalna lite och skär kakan i rutor. Jag brukar skära dem som "ruter". Snyggt, tycker jag (och dessutom blir det rätt många halvfula provsmaksbitar).
1 kommentar:
Dräggel.. Själv gjorde jag en citronpaj i helgen.. Gick åt skogen...
Skicka en kommentar