Leta i den här bloggen

2011-04-13

Mäster Markus Chili con Carne

Det här är så gott så man svimmar! Receptet är ursprungligen Markus Aujulays, jag har ändrat lite. ca 10 port

  • 1,5 kg nötgrytbitar

  • 3 gula lökar, hackade

  • 1 röd chili, hackad

  • 2 st torkade ancho-chili, hackade

  • 3 pkt bacon, strimlat

  • drygt 0.5 dl tomatpuré

  • 1,5 msk kakao

  • 2 msk spiskummin

  • 1 msk timjan

  • 1 msk oregano

  • 1,5 l rött vin

  • åtminstone 300 g bönor(vita eller borlotti eller kikärtor)

  • persilja

  • salt peppar

  • olja till stekning
Ha en riktigt stor gryta, eller en stekpanna och en jättekastrull att flytta över i allt eftersom. Bryn köttet i omgångar. Lägg i lök, vitlök, chili och bacon och bryn det också. Sedan har du i tomatpurén, kakaon, kryddorna och vinet. Sedan ska det puttras under lock i minst två timmar. Ta sedan av locket så det får koka ihop lite i en halvtimme. Då ska köttet vara riktigt sönderkokt. Salta och peppra. I med bönorna och blanda, blanda. Pynta med persilja och lite chili.

Inga kommentarer: