Leta i den här bloggen

2011-10-24

Köttfärsgulasch med dijon-creme


På hösten är man (eller i alla fall jag) sugen på rejäl mat som värmer. Soppor och grytor och sån´t. Om man inte har 4 timmar över till ett lånkok, kan man ju göra det här:
Till 4 portioner tar man
2 gula lökar 2 vitlöksklyftor
4-6 potatisar
1 röd paprika
2 msk olja
500 g köttfärs
3 dl vatten
3 dl rött vin fond, kött eller grönsaks
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré 1 tsk socker
2 tsk kummin
1 msk paprikapulver
1 chilifrukt
salt och peppar
Potatiskungens dijon-creme:
1 burk fet creme fraiche vispas till fast konsistens. Tillsätt efter smak dijon, vitlök och färsk mynta. (Cremen är bra till lamm också, har jag hört.)
Gör så här med själva gulaschen:
Skala löken och potatisarna. Skölj och kärna ur paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
Fräs först alla grönsaker och sedan köttfärsen i olja i en kastrull eller gryta.
Häll på vatten, vin , fond, krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt koka ca 20 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: