- 3 fläskfiléer
- 3 dl rapsolja
- 2 msk soya
- 4 tsk sambal oelek
- 4 vitlöksklyftor
- saften av en tumstor bit ingefära, riven
- salt och peppar
- 2 kg fast potatis, typ Asterix
- 2 tsk flingsalt
- 2 röda paprikor
- 1 rejäl rödlök
- 5 tomater
- 300 g fetaost
- 5 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1/2 lime (saften)
- 1 tsk grekisk salladskrydda
Putsa filéerna och skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Rör ihop marinaden och lägg i fläskfilén. Marinera i minst 6 timmar eller helst över natten.
Rör ihop crème fraiche och majonnäs, riv eller pressa i vitlök, limesaft och örtkrydda. Ställ kallt till servering.
Skala och klyfta potatisen. Lägg potatisen i en långpanna eller stor ugnsform. Häll över lite av marinaden, blanda runt. Gratinera i 250 grader, 20 minuter.
Skär paprika i mindre bitar, rödlök i klyftor och tomaterna i skivor.
Sänk värmen till 225 grader.
Ta ut potatisen, strö över flingsalt och rör om i formen. Lägg köttet ovanpå potatisen, sedan paprikan och rödöken. Häll över resten av marinaden. Gratinera i 10 minuter till.
Lägg på tomater och fetaosttärningar. Gratinera tills potatisen är klar, ca 30 minuter till.
Servera med en grönsallad och vitlökssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar