Leta i den här bloggen

2011-10-09

Äpplesmulpaj

Det är saltet i smulet som gör't.

5 äpplen, ca 800 g
1 tsk kanel
2 tsk råsocker
lite smör till formen

smulet:
125 g kallt smör, tärnat
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1,5 dl socker
0,5 msk flingsalt

Skala, kärna ur och skiva äpplena. Blanda kanel och socker, smörj formen med lite smält smör och strö lite kanelblandning i botten. Lägg på de skivade äpplena och strö på resten av kanelblandningen.
Kör ihop smulingredienserna i maskin till just smul. Strö det över äpplena och sedan skjuts in mitt i ugnen på 225 grader i ca 2o minuter.
Mina barn gillar inte varma äpplen, då går det lika bra att köra smulet på bakplåtspapper och bryta isär till lagoma bitar. Sedan varvar man äppleklyftor, kanelsocker, smul och vaniljsås i ett glas.

Inga kommentarer: