Leta i den här bloggen

2011-09-18

Tyra och Alva lagar: Jambalaya


Till 4 rejäla portioner tar man:
2 msk olja
3 kycklingfiléer, tot ca 450 g
100 g rökt skinka
1 gul lök
0,5 grön chili
0,5 torkad anchochili
1 röd paprika
0,5 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver.
250 g ris
7 dl vatten + 0,5 dl grönsaksfond
50 g frysta gröna ärter

Börja med att ta fram och mät upp alla ingredienser. Skölj riset ordentligt. Skär skinkan i strimlor, hacka löken, skär den färska chilin i tunna ringar, klipp den torkade chilin i strimlor, skär paprikan i små tärningar och kycklingen i mumsbitar.
Stek löken och kycklingen i oljan i ungefär 8 minuter. Rör om så att kycklingen inte bränns.
Sedan slänger man i skinka, paprika, chili, ris och kryddor och kryddor och blandar om. Häll på vatten och tomater + puré. Koka upp och sjud på ganska låg temp under lock tills vätskan kokat in. Blanda om emellanåt. Det behöver koka ungefär 30 minuter. Lägg i ärtorna på slutet och blanda om, så att de blir varma.

Inga kommentarer: