Leta i den här bloggen

2011-09-02

Asiatiska lax & räkbollar med bulgur och ingefärsdipp

4 port
Ca 450 kcal/port
Bollar
400 g laxfilé
150 g skalade räkor
1 ägg
0,5 kruka koriander
2 cm chilifrukt utan kärnor
2 vitlöksklyftor
1 cm skalad ingefära
0,5 lime
1 tsk salt
svartpeppar
0,5 + 0,5 msk olivolja

Bulgursallad:
2,5 dl bulgur
1 broccolihuvud
0,5 gurka
salt, peppar

Dip:
2,5 dl turkisk yoghurt
saften av 2 cm skalad ingefära, riven
0,5 lime saft och skal

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen och räkorna i mixern tillsammans med ett ägg, koriander, chili, vitlök, ingefära, lime, salt och peppar. Kör tills det blir en slät färs. Forma bollar och stek dem i lite olja tills de får fin färg. Flytta över dem till en form och skjutsa in dem i ugnen i sisådär en kvart.
Under tiden så kokar man bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och dela broccolin i små, gölliga buketter. Torka ur stekpannan och häll i lite ny olja
Stek broccolin lite snabbt, salta och peppra.
Dela och kärna ur gurkan, skär i tunna halvmånar.
Till dippen river man ingefäran och pressar ner saften av en halv lime tillsammans med lite rivet limeskal. Salta och peppra.
När bulgurn är färdigkokt, blandar man ner broccoli och gurka.
Klart och betalt!

Inga kommentarer: