Leta i den här bloggen

2014-08-12

Köttfärspiroger


Degen:
50 gr smör
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
1 tsk socker
780 gr vetemjöl (13 dl ca)

Fyllning:
1 dl vatten
500 gr nötfärs
3 msk tomatpuré
0,5 squash, riven
2 morötter, rivna
2 gula lökar, hackad
2 klyftor vitlök, riven
 1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar

Degen: smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen och slå över mjölkblandningen, vispa ut jästen. Blanda i salt och socker och sedan mjölet, kör ihop till en deg.
Jäs 30 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Häll i vattnet och koka upp. Häll i färsen och gaffla omkring tills den inte är rå längre. Häll på tomatpurén och sedan grönsaker. Blanda om. I med kryddorna och puttra en stund. Ta av och låt svalna lite.
Dela degen i 16 bitar, kavla till rundlar och lägg på 0,5 dl fyllning.
Vik över halva degen och tryck till kanten.
Pensla med uppvispat ägg och salta.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, 15 minuter.

Inga kommentarer: