Leta i den här bloggen

2014-08-12

Brookies



Brownie ❤️ cookie

Brownie-smeten:
115 gr smör
200 gr choklad
1,75 dl strösocker
1,75 dl ljust muscavadosocker
4 ägg
1krm Vaniljessens eller vaniljpulver (inte vaniljsocker)
150 gr vetemjöl special (Ca 2,5 dl )
1 krm salt

Cookie-degen:
175 gr rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1krm Vaniljessens eller vaniljpulver (inte vaniljsocker)
1 ägg
285 gr  vetemjöl special (4,5 dl)
0,5 tsk bakpulver
Torkade hallon eller jordgubbar eller strössel

Ugnen sätter du på 175 gr. Hacka choklad, smält den med smöret i en kastrull, inte för varmt. Svalna lite. Blanda ner båda sorters socker, saltet och vaniljen. Sedan äggen, ett i taget. Sist mjölet. Häll i form, våran är 30*40.
Cookiedegen kör man lättast ihop i en matberedare, allt utom strössel eller torkade bär, det blir bäst om man knådar i sist.  Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till samma storlek som formen. Stjälp den uppepå smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter, cookiedegen ska få lite färg.
Skär i minirutor.

Inga kommentarer: