Leta i den här bloggen

2014-08-12

Äppleroskakor



Ca 12 st
1 rött äpple
Lag till äpplet:
2  msk socker
1 msk honung
3 msk  vatten

Degen:
50 gr smör
2,25 dl vetemjöl special
3 msk av lagen från äpplet

Till efter gräddningen:
Det sista av lagen från äpplet som kokats ner lite till
Kanel
Florsocker

Häll ingredienserna till lagen i en kastrull. Dela äpplet och kärna ur, skiva tunt, med mandolin gärna. Lägg i kastrullen .
Kokas 3-5 min tills mjuka. Ta upp låt rinna av och svalna. Spara lagen.

Lägg smör i bunke och häll på  3 msk av lagen från äpplena + mjölet, tryck ihop till en deg.
Dela degen i två bitar och kavla ut tunt, till en platta, ca 20 cm bred.  Skär remsor som är ungefär 1,5-2 cm breda.
Lägg 5-6 äppleskivor lite omlott på remsan och rulla ihop. Ställ i muffinsformar. Grädda 175 grader i 15-18 min.

Koka ihop den sista skvätten av lagen så att den blir lite mer som sirap.
Pensla sedan det på rosorna efter gräddning, pudra lite florsocker och kanel.

Inga kommentarer: