Leta i den här bloggen

2014-08-12

Grövre piroger med skinka,purjo,ost


Degen:
25 gr jäst
1,75 dl fingervarmt vatten
0,5 tsk salt
1 msk olja
2 kokta, kalla potatisar, rivna
120 gr grahamsmjöl (ca 2 dl)
240 gr vetemjöl (ca 4 dl)

Fyllning:
0,5 squash
1 purjolök
150 gr skinka, rökt
1 msk grov söt senap
2 dl riven ost

Smula jästen, slå över vattnet och vispa ut jästen. I med salt och olja, blanda. Sedan i med riven potatis och mjöl, kör ihop till en deg. Jäs 1 timme.
Dela purjolöken på längden, skiva tunt. Riv squashen, skär skinkan i strimlor. Stek grönsakerna och blanda ner skinkan. Rör i senap. Salta och peppra.
Låt svalna innan osten blandas i.
När degen jäst, dela den i 8 delar och kavla till rundlar. Klicka ut ca 0,5 dl fyllning och vik ihop till en pirog. Pensla med uppvispat ägg och salta.
Grädda mitt i ugnen, 225 grader, 15 minuter.

Inga kommentarer: