Leta i den här bloggen

2011-12-22

Min kålrotslåda

Jag tror att jag var finsk i mitt förra liv.
  • kålrot + ett par-tre potatisar+1 morot sammanlagt 1 kg
  • 2 dl ströbröd + lite till
  • 4 dl grädde
  • en knapp dl sirap
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 msk salt
  • vitpeppar
  • 1 ägg
  • lite smör

Skala rotsakerna och skär i mindre bitar. Koka allihopa i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Under tiden låter man ströbrödet svälla i grädden. Häll av rotsaksspadet, men slå inte bort det. Det kan behövas till att späda med senare. Mixa rotsakerna till ett slätt mos. Häll i resten av ingredienserna (inte smöret) också och kör ihop till en smet. Späd lite med spadet till ett löst mos. Häll hela härligheten i en form, gör mönster med en gaffel, strö på lite ströbröd och klicka på lite smör uppepå. Grädda i 175 grader i 1,5-2 timmar.

Inga kommentarer: