Leta i den här bloggen

2011-12-06

En iskall Ernst

Varje år tillverkar vi julgodis och pysslar tillsammans med några kompisar. Man blir väldigt törstig av att göra godis och glögg kan man ju inte dricka hela tiden. Det här receptet är från Nerikes Allehanda från förra året, Ernst Kirschsteiger hette drinken i tidningen. Proportionerna är 'lite på en höft', gör som du vill.
Till en tillbringare tar man sisådär

  • 5 lime, saften av 2, resten i klyftor i glasen
  • saften av 1 "tumme" skalad, riven ingefära + 1 tunn skiva i varje glas
  • 1-2 msk råsocker
  • krossad is i glasen
  • 1 dl likör 43
  • 2 dl rom
  • en liten skvätt Angostura Bitter
  • inte riktigt 1 l julmust

Lägg råsocker i tillbringaren, pressa över saften från ingefärsraspet och limen. Blanda om. Häll över likör och rom, blanda lite. Häll på julmust och blanda för guds skull inte. Slå drinken över pyntet (limeklyftor, is och ingefärsskiva).


Inga kommentarer: