Leta i den här bloggen

2012-09-03

Bucatini pomodoro

Tänk att så få ingredienser kan bli så våldsamt gott. Det här får nästan stående ovationer hemma.
Kanske för att bucatini är så roligt att äta. Ja, det är de där ihåliga, tjocka spagettisarna, du vet.
Går säkert bra med vilken annan pasta som helst, förstås.


  • 1 förpackning bucatini, koka som det står på förpackningen.
  • 1 förpackning bacon, klipp i bitar och stek först
  • 1 kg tomater, skär i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • ett tiotal soltorkade tomater i olja, jag gillar Ridderheims Pomamore-tomater med parmesan och basilika
  • lite honung, typ 1 msk
  • vit balsamvinäger, typ 1 msk
  • salt, peppar
  • mozarella, en förpackning
  • basilika
  • parmesan


Koka pastan.
Stek baconet först, häll av det på ett hushållspapper.
Släng i vitlök och tomater i pannan, både färska och soltorkade. ringla på lite honung och häll i en skvätt vinäger. Salta och peppra. Koka ihop i ungefär 10 minuter.Smakerna behöver inte alls gifta sig, det går fint att de lever lite i synd, bara.
Häll av vattnet från pastan, häll tillbaka i kastrullen. Häll över tomatsåsen, riv i mozarellan och blanda om.
Häll upp på ett stort, fint serveringsfat, toppa med bacon, basilikablad och färskriven parmesan.


Inga kommentarer: