Kanske för att bucatini är så roligt att äta. Ja, det är de där ihåliga, tjocka spagettisarna, du vet.
Går säkert bra med vilken annan pasta som helst, förstås.
- 1 förpackning bucatini, koka som det står på förpackningen.
- 1 förpackning bacon, klipp i bitar och stek först
- 1 kg tomater, skär i bitar
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- ett tiotal soltorkade tomater i olja, jag gillar Ridderheims Pomamore-tomater med parmesan och basilika
- lite honung, typ 1 msk
- vit balsamvinäger, typ 1 msk
- salt, peppar
- mozarella, en förpackning
- basilika
- parmesan
Koka pastan.
Stek baconet först, häll av det på ett hushållspapper.
Släng i vitlök och tomater i pannan, både färska och soltorkade. ringla på lite honung och häll i en skvätt vinäger. Salta och peppra. Koka ihop i ungefär 10 minuter.Smakerna behöver inte alls gifta sig, det går fint att de lever lite i synd, bara.
Häll av vattnet från pastan, häll tillbaka i kastrullen. Häll över tomatsåsen, riv i mozarellan och blanda om.
Häll upp på ett stort, fint serveringsfat, toppa med bacon, basilikablad och färskriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar