Leta i den här bloggen

2021-08-07

Bästa pizzadegen

 Fördegen

  • 50 g färsk jäst eller motsvarande mängd torrjäst
  • 1 tsk socker
  • 2 dl vatten, 37 grader om färsk jäst
  • 2 dl vetemjöl
Blanda ut jästen i vatten, tillsätt socker och mjöl.  Jäs i 30 min på varm plats.  Fördegen ska börja bubbla.  

Sedan tillsätter man
5 dl 37-gradigt vatten
2 tsk salt
Börja med 6 dl vetemjöl, men här får man gå på känn  går att byta ut helt eller delvis mot durum, då blir degen lite mer lättkavlad. Tillsätt alltså lite mjöl i taget tills du har en smidig, ganska lös deg.  

Jäs till dubbel storlek. Det går fint att jäsa länge i kyl, sedan ta ut den i rumstemp en stund innan kavling. 

Kavla ut och använd till vilken fyllning du vill. I het ugn eller grill tills den är färdig. 

Inga kommentarer: